با امواج WiFi دستگاه خود را شارژ کنید

محققان دانشگاه واشنگتن راهی برای مهار انرژی امواج روتر‌های بی‌سیم یافته‌اند که از آن می‌توان برای شارژ کردن دستگاه‌هایی مانند دوربین و باتری‌های قابل شارژ استفاده نمود.

این سیستم که PoWiFi (مخفف Power-over-Wi-Fi) نام دارد؛ شامل دو جزء می‌شود: یک روتر و سنسور‌های مخصوص. هدف این سنسور‌ها گرفتن قدرت فرکانس رادیویی RF و تبدیل آن به برق DC است. محققان توانستند خازن یک دوربین عکاسی کوچک را از فاصله‌ی 5 متری در 35 دقیقه شارژ کنند و دوربین را قادر به عکس گرفتن سازند. آن‌ها همچنین موفق به شارژ 41 درصدی یک ردیاب تناسب اندام کوچک  در دو ساعت و نیم شدند. البته نهایت توان یک واتی این سیستم، آن را برای شارز نمودن تلفن‌های همراه غیر قابل استفاده کرده است زیرا تنها روشن نمودن تلفن همراه چیزی حدود یک وات لازم دارد. 

سیستم PoWiFi با اکثر مودم‌ها سازگاری دارد و می‌توان آن را با استفاده از یک بروزرسانی نرم افزاری (بروزرسانی فریمور) بدون اینکه خللی در روند اتصال مودم به اینترنت پیش بیاید، اجرا کرد. همین طور امکان رفتن به اینترنت و شارژ کردن باتری به طور همزمان وجود دارد.

برایس کلوگ یکی از محققان دانشگاه واشنگتن در این خصوص گفت:
اگر ما می‌خواستیم که از نهایت قدرت روتر برای شارژ استفاده کنیم، احتمالا وایرلس مودم آسیب می‌دید؛ زیرا شما همیشه مقداری انرژی‌ در کانال‌های روترتان داشتید. ما روتر را طوری بهینه سازی کردیم تا بدون آسیب وارد کردن به وای‌فای ، بتوان به کمک سنسورها انرژی لازم برای شارژ باتری‌ها  را تهیه کنیم. به جای اینکه فقط از انرژی یکی از کانال‌های وای‌فای مودم استفاده کنیم،  این انرژی را بین سه کانال مختلف وای‌فای تقسیم کردیم . این کار باعث می‌شود بدون تاثیر گذاشتن روی عملکرد کانال‌ها‌ی دیگر از انرژی آن‌ها استفاده کنیم.

برای آزمایش تأثیر این فناوری روی سرعت اینترنت محققان روترهای ایسوس مدل RT-AC68U را در شش خانه تنظیم و از صاحبان  آن‌ها در مورد سرعت اینترنت سوال کردند. چهار نفر از شش نفر تغییری را احساس نکردند و یک نفر نیز معتقد بود سرعت اینترنت بیشتر از قبل شده است!

شرکت Energous نیز فناوری مشابه‌ای مانند فناوری  دانشگاه واشنگتن دارد که قصد دارد در سال 2016 این فناوری را وارد بازار کند. اما بر خلاف تکنولوژی دانشگاه واشنگتن، دستگاه کمپانی Energous قابلیت ارسال همزمان انرژی و اطلاعات(اینترنت) را ندارد.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پر بازدید ترین مقالات