مدار اسیلاتور مربعی 2

در زیر با یک مدار تایمر متناوب آشنا می شوید.در این مدار شما با یک تایمر آ استابل آشنا می شوید.

قطعات مورد نیاز 

  • 1 عدد آیسی 555
  • 2 عدد مقاومت 1مگا اهم
  • 1 عدد ترانزیستور 2n2222
  • 1 عدد مقاومت یک کیلو اهم
  • 1 عدد مقاومت 4.7 کیلو اهم
  • 2 عدد مقاومت 1 مگا اهم
  • 1 عدد خازن 10 میکروفاراد
  • برد بورد
  • سیم تلفنی
  • 1 عدد LED

نقشه مدار

به نقشه مدار دز شکل زیر نگاه کنید. مطابق معمول پایه های مربوط به تغذیه را در ابتدا وصل کنید.پایه 8 و 4 تغذیه مثبت و پایه 1 زمین این آیسی است.
پایه 2 و 6 را به طور مستقیم توسط سیم تلفنی بر روی برد بورد به یکدیگر متصل کنید.پایه های 6و7 را توسط مقاومت 1 مگا اهم به یکدیگر متصل کنید.،و از پایه 7 به طور مستقیم به مثبت 9 ولت وصل کنید.
از پایه 6 توسط خازن 10 میکروفاراد به منفی منبع تغذیه متصل کنید.سر مثبت خازن را در پایه 6 و سر منفی آنرا در زمین قرار دهید.
پایه 3 آیسی 555 را بایک مقاومت 4.7 کیلواهم به بیس ترانزیستور 2n2222 وصل کنید.امیتر ترانزیستور را به زمین متصل نمایید.
کلکتور ترانزیستور را با یک مقاومت 1 کیلو اهم به کاتد یا منفی LED وصل کنید.وآند آنرا به مثبت 9 ولت متصل نمایید.
بین پایه های 6و7 یک عدد دیود 1N4148 قرار دهید.به صورتیکه سر منفی یا کاتد در پایه 6 و سر مثبت آن در پایه 7 باشد.سر منفی دیود دارای یک حلقه است که عمدتا مشکی می باشد.همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید.پایه 2 ورودی منفی است .،که با دشارژ کامل خازن تحریک می شود.پایه 6 نیز با شارژ کامل تحریک می شود.

انیمیشن شارژ و دشارژ خازن در آیسی 555

شکل زیر گویای همه مطالبی است.که شما را در درک نحوه عملکرد آیسی 555 یاری خواهد کرد.به شکل موجهای مربوط به شارژ شدن و دشارژ شدن به دقت نگاه کنید .
لبه بالا رونده پالس را در خروجی به دقت نگاه کنید.به دو عدد LED که در خروجی است نگاه کنید یکی با لبه بالا رونده پالس و دیگری با لبه پایین رونده پالس روشن می شود.
پایه 5 این آیسی همانطور که در شکل زیر نوشته شده است.پایه کنترل است.اگر این پایه را مستقیم به زمین متصل کنید.،دیگر
LED روشن نخواهد شد.و اگر آنرا به مثبت 9ولت وصل کنید LED همواره روشن خواهد بود.برای عملکرد بهتر مدار وجلوگیری از نویزاین پایه را همواره با یک خازن 100 نانو فاراد به زمین متصل کنید.
در هنگام دشارژ کامل و تحریک پایه 2 لبه بالارونده پالس را در خروجی خواهیم داشت.
در هنگام شارژ ‌کامل و تحریک پایه 6 لبه پایین رونده پالس را در خروجی خواهیم داشت.
در هنگام دشارژ کامل همانطور که در شکل زیر می بینید.LED پایینی روشن می شود.دلیل آن اختلاف پتانسیلی است.که برای LED پایینی ایجاد می شود.
در هنگام شارژ کامل همانطور که در شکل زیر می بینید.LED بالایی روشن می شود.دلیل آن اختلاف پتانسیلی است.که برای LED بالایی ایجاد می شود.
پایه 7 مسئول دشارژ شدن خازن است.نحوه کار آن به این صورت است.که زمانیکه خازن شارژ‌ کامل می شود.در خروجی Q لبه پایین رونده پالس را داریم.،ودر خروجی برعکس آن که در شکل زیر مشخص است.،لبه بالا رونده پالس را داریم که باعث تحریک بیس ترانزیستور موجود در آیسی می شود.و زمین یا ولتاژ صفر را در پایه 7 خواهیم داشت.که باعث دشارژ کامل خازن می شود. در واقع توسط این پایه مسیر دشارژ ‌خازن بسته می شود.،و خازن تخلیه می شود.

آیسی 555

مشخصات کامل پایه ها در شکل زیر امده است.در صورت مشاهده شکل سمت چپ متوجه دایرهای کوچک بر روی آن می شوید.در سمتی که این دایره واقع شده اولین پایه،پایه یک آیسی است.این آیسی را می توانید در دو وضعیت مونواستابل وآ استابل مورد استفاده قرار داد.در حالت مونو استابل تولید و شکل پالس قابل کنترل است.که این کنترل عموما از طریق پایه 2 آیسی555 صورت می گیرد.اما در حالت آاستابل در صورت داشتن تغذیه مثبت و منفی در پایه های 1و4و8 واتصال خازن و مقاومت درپایه های 2و6و7 به طور خودکار و بدون تحریک پالسهای ثابت وتعیین شده ای را ایجاد می کند.پایه 3 این آیس همواره پایه خروجی است.
این آیسی کاربردهای فراوانی دارد که از آن جمله می توان به تولید پالس،کنترل پهنای پالس،مدارات تایمر و فرستنده و گیرنده وغیره…. می توان اشاره کرد.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پر بازدید ترین مقالات